Skip to content

Keynote

[vc_row css=”.vc_custom_1585140294563{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Profesyonel konuşmacılarımız haklı şöhretleriyle dünyanın her köşesinden talep görüyor. Geniş kitleleri harekete geçirecek konuşma performanslarına bu adresten ulaşabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1585169686613{margin-top: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Keynote Ara

En Geniş Konuşmacı Portföyü



Emin
Çapa

Gazeteci, Televizyoncu, Ekonomi Yorumcusu

Fikir Önderi

Araştırmacı

Yorumcu

Kitap Kulübü

Bilimin İzinde

Türkiye Ekonomisi

Biyografi

Emin Çapa, ekonomiyi sevdiren yorumcu, fikir önderi, araştırmacı gazeteci. Karşısındaki kitle kim olursa olsun, onunla bilimin, edebiyatın, ekonominin dehlizlerinde gezmekten keyif alıyor, Çapa’nın tutkusuna ortak oluyor, öğreniyor, şaşırıyor. Çapa, samimi ve enerjik sunumuyla fark yaratıyor. Çünkü o her sunumda kitlesine özgün bilgi ve yorumlarla ulaşmaya özen gösteriyor, bu nedenle Türkiye’nin en çok talep gören konuşmacılarından biri olarak dikkat çekiyor.

Çözüm odaklı, veriye dayalı anlatım

Çapa, Türkiye’nin bilimsel bakış açısıyla yönetilmesi ve yaşanması gerektiğini savunuyor. Somut verileri ortaya koyuyor, öncesini ve sonrasını neden-nasıl-ne zaman ekseninde aktarıyor. Malum deneyimli bir gazeteci ve televizyoncu olarak aktarımlarını geniş kitlelerin anlayabileceği şekle dönüştürmekte usta. Bir konuda daha usta olduğu kadar farklı; şikayet yerine çözüm ve fikir üretmek. Deyim yerindeyse dinleyicilerin ve izleyicilerin gönlünde taht kuruyor.

İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik okuyan Emin Çapa, lisansüstü eğitimlerinin ikisini de AB üzerine yaptı. Gazete, dergi, radyo gibi farklı mecralarda gazetecilik yaptı. Yanı sıra farklı kurumlarda önemli roller üstlendi. Gemi Mühendisleri Odası’nda Oda Müdürlüğü yaptı. Endüstri ilişkileri ve “maaş” konularına duyduğu ilgi nedeniyle kısa bir süre TİSK’te çalıştı. Muharrem Kayhan ve Erkut Yücaoğlu dönemlerinde TÜSİAD’da Başkan Danışmanı olarak çalıştı. Çapa, 1999 yılında çalışmaya başladığı CNN Türk’te değişik pozisyonlarda görev yaptı. Kritik görevlerde bulundu; Ekonomi Haber Müdürü ve Ekonomi Müdürü olarak çalıştı. Çapa, bilim ve teknoloji konularında hazırladığı belgesellerle dikkat çekti, örnek oldu. 2018 yılından bu yana çalışmalarını bağımsız araştırmacı gazeteci olarak sürdürüyor.

Rekor kıran konuşmalar

Programlarını anımsayanlar, tabii ki çok popüler olan youtube kanalının da yeni müdavimleri. O zaman “21. yüzyılın ilk dâhisi ve Türkiye’de niye dahi yetişmiyor?”, “Büyük ne kadar büyük? En büyük dağ Everest mi? En büyük yıldız hangisi?”, “Hız nedir? En hızlı canlılar ve insan yapımı hız canavarları”, “Neden yaşlanıyoruz, yaşlanma durdurulabilir mi?”, “Tarihi değiştiren aptallıklar”, “En hızlı bilgisayarlar, nasıl bu kadar hızlılar?”, “Lüks endüstrisi, neden lükse para harcarız?”, “Savaşlar ve ekonomi birbirine benzer mi? Savaşta yenilenlerle, iflas eden şirketler arasındaki benzerlikler” gibi çeşitli disiplinlerden temaları bilgiyle veriyle yorumladığını biliyor ve güveniyor. Güven yaratan konuşmacı olmak çok değerli. Küresel Güven Endeksi’nde övüneceğimiz bir performansımız olmadığını anımsatmaya gerek var mı?

Ekonomiye farklı bakış

Gelelim ekonomi yorumlarına, Emin Çapa’nın doğaldır ki, davet aldığı tema genellikle ekonomiyle ilişkilendirilir. Bu temalar profesyonel ön toplantılarımızda genellikle alt, yan ve üst farklı başlıklarla birleştirilir. Neden derseniz, ekonomi diğer disiplinlerle bütünleşmek zorunda olan interdisipliner bir üst başlık. Gelişmeleri bir pencereden değerlendirmek o pencere doğruysa şüphesiz değerli, ama farklı pencerelerden baktığınıza ortaya çıkan resim komple, bütün ve derin.

Teknik ve üslup olarak Çapa’yı tarife gerek olmasa da siz değerli iş ortaklarımız için özetle, içerik olarak bilginin, sunum olarak samimiyet ve enerjinin harikalar yarattığını gösteren sunum seansı tasarladığını ifade etmeli.

İletişim eğitimleri

Emin Çapa’nın “ekonomi” başlığının ötesine kayan özelliklerine de kısaca değinelim. Üst düzey yöneticilerin medya ilişkilerine medyadaki değişim, mesajın en etkin yöntemlerle hedef kitleyle nasıl buluşacağını ifade ederek katkı veriyor. Çapa’nın kitapla aşk ilişkisini bilmeyen kaldı mı… Sanat tarihi (sanat siyaset ve ekonomi ilişkisi), askeri strateji, astronomi, astrofizik, astro-biyoloji ve tarih (özellikle İlk ve Orta Çağ), inovasyon, teknoloji Çapa’nın düzenli ilgilendiği konular arasında bulunuyor. Kitap Kulübü, Çapa’nın belki de en heyecanlı projesi. Temalar etrafına ördüğü şaşırtmacalı seçki, ayaklarınızın altına farklı dünyalara kırmızı halı seriyor.

“Saray ve Ritüel”, “Harem ve İktidar”, “İmparatorluk ve Mimarı”, “Sinan ve Süleymaniye”, “İnsan Zihninde Yolculuk” temalı söyleşileri tarihten günümüze bir yolculuk. Unutmadan aynı zamanda amatör bahçıvan sokaklarımızın efendisi kedi, köpek ve canlıların dostu, ağabeyi, her şeyi…

Konuşma Konuları

  • Ekonomi ve finans üzerine değerlendirmeler
  • Güncel ekonomi ve finans yorumları
  • Dünyada tarihi kırılma ve Türkiye’ye etkileri
  • Ekonomi ve inovasyon ilişkisi
  • Trendler ve gelecek
  • Eğitim ve eğitimin geleceği

Medya İlişkileri Eğitimi

  • Emin Çapa, ekonomiyi herkesin anlayacağı dile çeviren ekonomi yorumcusu… Deneyimli gazeteci Emin Çapa ekonomiyi örneklerle akılda kalıcı şekilde anlatmasıyla nam saldı. İki lisansüstü eğitimi bulunan Çapa her ikisinde de Avrupa Birliği üzerinde çalıştı. Çapa, iletişimin farklı yönlerine hakim bir profesyonel. TÜSİAD’da Başkan Danışmanlığı görevinde bulunduğu yıllarda, canlı olarak medyanın bilgi ve haber ihtiyacını karşıladı.

    Çapa iyi bir haberci, başarılı bir danışman, yaratıcı bir yapım-programcı olarak habercilerin gereksinimlerini, haber kaynaklarının ihtiyaçlarını analiz ederek yön tutmayı tercih ediyor. Önemli bir yorumcu olarak haberin önü, arkası ve izdüşümlerini aktarıyor.

    İndeks Medya İlişkileri aktif ve güncel bir dizi eğitim modülünden oluşuyor. Medya ile ilişki ya da kişisel gelişim olarak iletişim değişik vesilelerle kamuoyunun karşısına çıkan sözcü, üst düzey yönetici ve ihtiyaç duyan herkese çok yetkin ve tecrübeli bir ekiple dokunuyor, çözüm sunuyor.

    Üslubu ve kullandığı basit dille ekonomiyi anlaşılır kılan Çapas aslında herkesin nasıl daha anlaşılır olabileceğinin de canlı bir örneği. Çapa, ekonomi ve finans üzerine değerlendirmeler yaparken, iletişim stratejilerine ışık tutuyor.

Videolar

Güven
İslamoğlu

TV Programı Yapımcısı, Yönetmen

Çevre Sorunları

Doğa

Ekoloji

Yenilenebilir Enerji

Alternatif Enerji

Sürdürülebilirlik

Biyografi

Güven İslamoğlu, belgesel yapımcısı ve TV programcısı. Kamuoyunun çevre sorunları ve doğayı koruma dürtüsünde olumlu katkı yapan aktivist gazeteci. Doğayla barışık bir yaşamın mümkün olduğunu yılmadan anlatan doğal ve kültürel miraslarımızı korumanın insanlık görevi olduğunu programlarında aktaran farkındalık yaratmak üzere Türkiye’yi karış karış dolaşan yerküre dostu, çevre temasında fikir önderi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın – Yayın bölümünden mezun olan Güven İslamoğlu, 1989 – 1991 yılları arasında TRT Ankara Televizyonu “Gün Başlıyor” ve “Akşama Doğru” programlarında yönetmen olarak çalıştı.

Başarılı TV kariyeri

1992 yılında HBB’nin kuruluşunda yer aldı. Özel Haber Dairesi’nde yapımcı yönetmen olarak görev yaptı. “Anten” ve “Yüksek Tansiyon” programlarının sorumluluğunu üstlendi. 1993 -1994 yılları arasında Hürriyet Production’da yönetmen olarak çalıştı. “Arena” ve “Prizma” programlarının yönetmenliğini yaptı.

1995 yılında kamera arkasını bırakıp ekran önüne geçmeye karar vererek Show TV Haber Merkezi’ne geçti. Özel haberler yaptı. 1997 yılında Star Haber Merkezi’ne transfer oldu. Özel haberlerin yanı sıra Executive Producer olarak görev yaptı. 1999 yılında CNN Türk’e geçerek kuruluşunda yer aldı. “Ecevit”, “Kıbrıs”, “Yaralı Balina” ve “Ağrı’ya By-Pass” belgesellerine imza attı. CNN Türk bayrağını Ağrı Dağı’nın zirvesine dikti. Türkiye’de ilk defa 4200 metreden canlı yayın yaptı. Türkiye’nin gündemine damgasını vurmuş birçok olayda etkin görev aldı. Halen CNN Türk Haber Merkezi’nde “senior reporter” olarak görevine devam ediyor. “Her Yerde Bir Haber Var” programıyla birçok ödül alan İslamoğlu, “Yeşil Doğa” programını hazırlayıp sunuyor.

Çevre aktivisti

İslamoğlu, çevre ve doğa temalarında sürdürülebilir performans sergileyen parmakla gösterilecek bir medya mensubu, hazırlayıp sunduğu TV programlarıyla dünyanın ve Türkiye’nin çevre gündemini izleyici ile buluşturuyor. Amacı kitleleri doğa ile barışık yaşamaya teşvik etmek. “Var olduğunu bilmediğimiz bir şeyi korumayız” diyen İslamoğlu, nasıl bir ülkede yaşadığımızı, arkeolojik, tarihi ve kültürel miraslarımıza konu aldığı programlarda ve kamu spotlarında yılmadan vurguluyor.

İslamoğlu’nun gazeteci olarak aldığı ödüller arasında Çağdaş Gazeteciler Derneği “En İyi Belgesel Ödülü”, İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu “Çevre Ödülü”, ÇEVKO “Doğaya Saygı Ödülü”, Avrupa’nın Çevre Nobeli olarak görülen “EUROSOLAR Güneş Ödülü” – Berlin, Medya Etik Konseyi “TV Belgesel Etik Ödülü” yer alıyor.

Özel hayatında da doğa ile iç içe yaşayan İslamoğlu, amatör olarak marangozlukla uğraşıyor, aktif olarak trekking, bisiklet ve katamaran sporları yapıyor.

Konuşma Konuları

Nasıl Bir Ülkede Yaşıyoruz?

  • Ekoloji
  • Yenilenebilir ve Alternatif Enerji
  • İletişimde Yeni Trendler: Elektronik-Dijital-Sosyal Medya
  • Kurumsal İletişim
  • Keşfetmenin Sırrı
  • Su Savaşları
  • Küresel Isınmanın Ekolojik Ve Sosyolojik Etkileri
  • Yeni Trend Çevre
  • Sürdürülebilir Olmanın Yolları

Videolar

Leyla
Alaton

Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Girişimci Kadın

Feminizm

Girişimcilik

İnovasyon

Biyografi

Leyla Alaton, Türk iş dünyasının en renkli simalarından biri. Cesur bir iş kadını, renkli konuşmacı. Köklü bir aile şirketi geleneğinden geliyor. Alaton, kendine özgü üslubu ve ilgi alanlarındaki cesur yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Kadının toplumda öne çıkması, kendine yetmesi ve kariyerinde başarılı olabilmesi için yorulmadan çalışıyor. Alaton özellikle girişimcilik, inovasyon ve kadın istihdamı konularında geliştirdiği uzmanlığı konuşmacı olarak geniş kitlelerle paylaşmaya özen gösteriyor, önem veriyor.

Başarılı kariyer yolculuğu

1986’dan bu yana iş hayatında aktif olarak çalışan Leyla Alaton gelişmiş gözlem yeteneği sayesinde kariyer basamaklarını hızla tırmandı. ABD’de eğitimini tamamladıktan sonra yurda döndü ve Kariyer yolculuğuna 1986 yılında babası İshak Alaton ile ortağı Dr. Üzeyir Garih’in kurduğu Alarko Holding’te başlayan Alaton, Alarko Holding’de Alkent – Etiler Uyduşehir ve Alsit Villakent projelerinin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini yürüttü.

1992’de Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “Yılın İş Kadını” seçildi.

1993’te Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda ilk defa seçilen “Geleceğin Liderleri” arasında yer aldı. Aynı yıl Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık şirketini kurdu. Aérospatiale,  Alcatel gibi dünya devlerine danışmanlık yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev alan Alaton, GYİAD (Genç Yönetici ve İşadamları Derneği) Kurucu Üyeliği, GIF (Global İlişkiler Forumu) Üyeliği, New Museum, New York Leadership Council Üyeliği, Bir Dilek Tut (Make A Wish) Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Danışma Kurulu Üyeliği, Contemporary Art İstanbul Danışma Kurulu Üyeliği, WPO ( World  Presidents’ Organization) Üyeliği ve “Cartier Dünya Kadın Girişimcilik Ödülü” jüri üyeliğini yürütüyor.

Kadın girişimcilere destek veriyor

Alaton, bazı konularda özellikle hassas yeni ve taze fikirlerin vücut bulması için girişimcilere uzun yıllara dayanan tecrübesi ile destek veriyor. İş ve sosyal yaşamda kadınlara destek olunması gerektiğini savunuyor. Konuşmacı ya da davetli olarak yer aldığı etkinliklerde kadın dayanışmasını destekleyen söylemleriyle girişimci hemcinslerini cesaretlendiren Alaton, aktif olarak bu fikrin yayılması ve eyleme geçirilmesi için çeşitli kuruluşlarda görev alıyor. Alaton, Kadın hakları, kadının güçlenmesi, girişimcilik gibi konularda televizyon programlarında, üniversitelerde, çeşitli dernek, vakıf ve organizasyonlarda aranan aktif bir konuşmacı.

Sanat tutkunu

İş yaşamının yanı sıra sanatsal faaliyetleri ve koleksiyonlarıyla da tanınan Alaton, resim ve modern sanatlara üniversite yıllarından bu yana ilgi duyuyor. Alaton’un sıra dışı bir sanat anlayışı var: “Sanat, kafası karışık olanı sakinleştirmeli, sakin olanın da kafasını karıştırmalı”. Contemporary Art İstanbul Danışma Kurulu Üyesi olan Alaton’un geniş bir resim koleksiyonu bulunuyor.

Alaton, ABD-New Jersey’de Fairleigh Dickinson Üniversitesi, İş İdaresi ve Yöneticilik bölümünden mezun oldu. Master’ını New York Üniversitesi’nde, Sosyal Bilimler dalında tamamladı. Alaton, Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Alvimedica, Tıbbi Ürünler San. ve Dış Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürütüyor. Leyla Alaton, Türk-Fransız ilişkilerine katkılarından ötürü Fransa’nın en büyük devlet nişanı olan Légion d’Honneur ile ödüllendirildi.

Konuşma Konuları

  • Kadın İstihdamı- Kadın Hakları
  • Bir Kadının Gözünden İş Dünyası
  • Kadın Girişimciliği

Videolar

Barış
Özcan

Abak.us Kreatif Medya Ajansı Başkanı, YouTube İçerik Yapımcısı

Teknoloji Trendleri

Hikaye Anlatıcılığı

İçerik Üreticisi

Prodüksiyon

Tasarım

Mobil Uygulama

Biyografi

Barış Özcan, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve profesyonel iş yaşamına gazeteci olarak başladı. 2008-2014 yılları arasında kreatif tasarım yazılımları üreten Adobe’de, Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürü olarak çalışan Özcan, ardından tasarım öncelikli bir yaklaşımla işlevsel çözümler üretmek amacıyla İstanbul ve New York’ta da ofisleri olan Abak.us Kreatif Medya Ajansı’nı kurdu. Youtube’da yayınladığı videolarla fenomen olan Barış Özcan, YouTube’un dünya çapında seçtiği 12 “Değişim Elçisi”nden biri.

İçerik üreticisi

“İçerik esastır, az fazladır” mottosuyla Abak.us çatısı altında video prodüksiyon, tasarım, mobil uygulamalar, seslendirme, metin yazımı, canlı yayın, sunum gibi başlıklar altında içerikler üreten Barış Özcan, başta THY, LC Waikiki, Türk Telekom, NYMag, TimeOut New York olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarına hizmet veriyor. Barış Özcan, Apple, Adobe ve LinkedIn gibi uluslararası yazılım firmalarına da danışmanlık ve sosyal medya hizmeti sağlıyor.

Sanat, tasarım ve teknoloji hikayeleri

Belgesel yapımcılığı ve yönetmenliği de yapan Barış Özcan’ın imza attığı belgeseller TRT, el-Cezire, CNNTürk gibi kanallarda yayınlandı. Belgesel çalışmalarını YouTube’da yapmaya devam eden Özcan’ın sanat, tasarım ve teknoloji hikayelerini bugüne kadar milyonlarca kişi yüz milyonlarca kez izledi. Net rakam vermek doğru değil, Özcan’ın izlenme grafiği yerinde duramıyor. #CreatorsforChange adlı program için uluslararası projeler üreten Özcan, bu kapsamda ürettiği bir web dizisi ve kısa film olan Scarecrow (Korkuluk) toplamda 2 milyondan fazla  kez izlendi.

Barış Özcan çok iyi bir konuşmacı. Akıcı ve anlaşılır üslubu, konuların özünü kavrayan ve teknoloji marifetiyle kolayca yansıtan Özcan, çeşitli platformlarda yüzlerce kez konuşma gerçekleştirdi. Özcan, dijital iletişim metodunu konuşmalarında da uyguluyor. Zaman mekan gibi kısıtlamaları ortadan kaldırmak üzere, konuşmalarını dijital olarak talebe paralel banttan ya da canlı ve hibrid gerçekleştiriyor.

Konuşma Konuları

  • Hikâye anlatıcılığı (Sunum teknikleri)
  • Zinciri Kırma (Alışkanlık yönetimi)
  • Zamanı ve hayatı yönetmenin Japoncası: Kanban Tekniği (Zaman yönetimi)
  • Yeniden Düşün (Değişim, bakış açısı)
  • Mavi Hap mı? Kırmızı Hap mı? (Seçim yapmak)
  • Çok çalışmak mı, derin çalışmak mı? (Verimlilik)
  • Hayat gibi Oyun (Oyun teorisi, satranç)
  • Newton’un Beşiği (Fizik kurallarının hayata uygulanması)
  • Daha iyi hissetmek için şu düğmeye basın (Plasebo etkisi)
  • Bruce Lee’den özgüven konusunda neler öğrenebiliriz? (Başarı hikayeleri, özgüven)
  • Kim ulan bu Elon Musk? (Başarı hikayeleri, motivasyon)
  • Teknoloji bizi ölümsüzleştirecek mi? (Fütürizm, gelecek)
  • Sherlock’un zihin sarayı (Hafıza teknikleri)
  • Mr. Robot’tan güvenlik dersleri (Online güvenlik)
  • Daha etkili öğrenmek için ne yapmak gerek? Feynman ve Ötesi (Etkili öğrenme teknikleri)
  • Öğrenmeyi öğrenme (Etkili öğrenme teknikleri)
  • Kalem Klavyeden Keskindir (İş verimliliği ve not alma)
  • 117 yıldır yanan ampul (Planlı eskitme)
  • Hibrit düşünebilir misiniz? (Düşünme becerileri)
  • Kodlayarak nasıl sanat yapılır? (Tasarım, teknoloji)
  • Geleceğin Kısa Tarihi (Fütürizm ve Gelecek)
  • Teknoloji trendleri (Teknoloji)

Videolar

Atilla
Yeşilada

Gazeteci, Ekonomist, TV programı sunucusu

Finans

Finansal Ekonomi

Finans ve Piyasa Araştırmaları

istanbulanalytics.com

paraanaliz.com

Biyografi

Atilla Yeşilada, AFS bursuyla ABD’nin Wisconsin Eyaleti’nde başladığı lise eğitimini Avusturya Lisesi’nde tamamladı. Eastern Illinois Üniversitesi’nden Ekonomi ve İşletme dalında lisans, Kaliforniya Üniversitesi’nden de Ekonomi alanında yüksek lisans diplomalarına sahip. Aynı zamanda Troy, Rensselaer Polytechnic Institute Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi dalında doktora yapan Yeşilada, eş zamanlı olarak çeşitli Amerikan Üniversiteleri’nde ekonomi ve finans dersleri verdi.

Araştırma ve analiz yeteneği

Araştırmacı, analist, televizyoncu Atilla Yeşilada, özgün ekonomi yorumları isabetli finans ve piyasa araştırmalarıyla aranan bir konuşmacı. Yurt dışı ve yerli piyasaları anlık takip eden Yeşilada, analizlerinde farklı pencerelerden gördüklerini muzip bir dille ve yaratıcı üslupla ortaya koyuyor.

Profesyonel iş hayatına 1990 yılında Global Menkul Değerler A.Ş.’de başlayan Atilla Yeşilada, 2001 yılına kadar EMDAŞ ve Ege Yatırım gibi aracı kurumlarda Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1997 yılında ekip arkadaşları ile beraber Avrupa’nın En İyi Araştırmacıları ödülüne layık görülen Yeşilada, 2001-2011 yılları arasında CNBC-E, Habertürk, Business Channel, Cem TV’de ekonomi ve haber analiz programlarını sundu. Yeşilada, aynı zamanda Referans, Radikal, PARA gibi medya sektöründe önde gelen gazete ve dergilerde de köşe yazıları yazdı.

Ekonomi ve finans konuşmaları

2001 yılından bu yana GlobalSource Partners’ın Türkiye danışmanlığını yapan Atilla Yeşilada, burada 100’den fazla yabancı müşteriye hizmet veriyor. İstanbulanalytics markası altında ise 30 Türk kurumuna araştırma ve danışmanlık hizmeti sunan Yeşilada, aynı zamanda çeşitli medya kuruluşlarında yayımlanan köşe yazıları vasıtasıyla okuyucularıyla buluşuyor.

www.istanbulanalytics.com ve www.paraanaliz.com’un da editörlüğünü üstlenen Yeşilada’nın Muhalif Bir Ekonomistin Güncesi adında bir de kitabı bulunuyor.

“Türkiye bir türlü muhalif düşünce ile ekonomik kalkınma arasındaki sıkı bağlantıyı çözemedi. Bir şeyi keşfetmek için önce var olandan memnuniyetsizlik duymak lazım. Var olanı sorgulamak, sürekli eskiyi eleştirip, yeni düşünce üretmek inkişaftır. Einstein de muhalifti, Steve Jobs da…”

Konuşma Konuları

  • Ekonomi
  • Gündem
  • Güncel Yorum

Videolar

Cem Tarık
Yüksel

Unilever İsrail CEO

Fütürist

Koç

Geleceğin Meslekleri

Kariyer

Gelecek İş Modelleri

Trendler

Biyografi

Fütürist, Cem Tarık Yüksel çok farklı tecrübeleri bir araya getirebilmiş az sayıdaki üst düzey yönetici arasında gösterilebilir. Mühendis kimliğiyle yıllarca operasyon içinde yer alan Yüksel, kariyerinin önemli bir bölümünü insan kaynakları alanında başarılı bir yöneticilikle geçirdi. Dünyanın önemli yönetim okullarından bir tanesi olarak nitelendirilen Unilever’deki çalışma hayatı boyunca yönetim stilleri, liderlik, koçluk, tedarik zinciri ve insan kaynakları konularında bilgi birikimini ve edindiği tecrübelerini, gelecek vizyonu ve projeksiyonlarıyla paylaşıyor. Değişimi şekillendirmek mottosuyla gelecek konuşmaları yapan Yüksel’in vurgusunu şöyle özetlemek mümkün “Başarı formülü, değişime ayak uydurmak ya da onu yönetmeye çalışmak değil. Bir adım daha ileri gitmek ve değişime liderlik etmek…”

Fütürizm ve Değişen Liderlik Anlayışı

Yüksel, pek çok üniversitede, şirkette ve sivil toplum kuruluşunda fütürizm temalı konuşmalar yapıyor, çeşitli zirvelere katılıyor, workshop’lar düzenleyerek eğitimler veriyor. Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdüren Yüksel, globalleşen dünyada hızlı bir değişimin yaşandığını ve bu değişime uzak kalmanın mümkün olmadığını savunuyor. Konuşmalarında ise geleceği, değişimi ve değişimi şekillendirmeyi, yönetim ve liderliği anlatıyor. Kısaca bugünün ve geleceğin liderleri ve İK çalışanlarıyla başarının formülünü paylaşıyor.

Uluslararası Şirketlerde Başarı Hikayesi

Gelecek konularında iddialı konuşmacılardan biri olan Yüksel’i daha yakından değerlendirebilmek için eğitim ve kariyer yolculuğuna mercek tutmak faydalı olur çünkü; farklı hedef kitleler, geleceğe dair trendler, yönetim ve dinamik disiplinlerden oluşuyor. Yüksel, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. İşletme ihtisasını İstanbul Üniversitesi’nde yaptı.1987’de katıldığı Unilever’de değişik fonksiyon, kategori ve ülkelerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Algida Türkiye Tedarik Zinciri Direktörlüğü görevini takiben, İtalya’da Unilever Avrupa Dondurma Operasyonu’nda yeni ürün lansmanları, yatırımlar ve teknoloji geliştirmelerinden sorumlu Teknoloji Direktörü olarak çalıştı. Operasyonel Board üyesi olduğu Avrupa Dondurma Operasyonu Planlama ve Lojistik Direktörlüğü görevini takiben, Unilever Türkiye-İran-Orta Asya-Kafkasya İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halen Unilever İsrail CEO’su olarak görevini sürdürüyor.

Konuşma Konuları

  • Gelecek 10 Yılda Öngörülen İş Dünyasını Etkileyecek Değişimler (Teknoloji-Ekonomi-Toplum-Kaynaklar)
  • Gelecek ve Çalışma Hayatı (Çalışma Ortamı-Yetenek Yönetimi-Liderlik Tarzı)

Şebnem Kalemli
Özcan

Maryland Üniversitesi Ekonomi ve Finans Profesörü, “Center for Economic Policy Research” ve “National Bureau of Economic Research” Araştırma Görevlisi

Biyografi

Şebnem Kalemli Özcan, Ekonomi alanında görüşlerine en çok başvurulan kadın ekonomistlerden biri. ODTÜ Ekonomi bölümünden sonra, Brown Üniversitesi’nde Ekonomi üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. Yardımcı doçent, doçent ve profesörlük unvanlarını Houston Üniversitesi’nde aldı. Bilkent, Koç, Harvard Üniversitesi’nde ders verdi. Dünya Bankası Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Baş Ekonomisti olarak görev aldı. Avrupa Merkez Bankası Duisenberg Akademi Üyesi olan Özcan National Bureau of Economic Research, Koç-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Fonu ve Center of Economic Policy Research’de Kıdemli Araştırmacı. Journal of Development Economics’de editörlük yapan Özcan çalışmalarını, Maryland Üniversitesi’nde tam zamanlı profesör olarak sürdürüyor.

Uluslararası platformlarda aranan ekonomist

Özcan, 2012’de IMF Yetkilisi olarak seçilen üç akademisyenden biri oldu. Özcan, önde gelen uluslararası yayınlarda alıntılanan ve yayınlanan makale-araştırma-yorumlarıyla dikkat çeken ekonomist olarak önemli toplantıların da keynote konuşmacısı olarak isabetli yorumlarını paylaşıyor. Özcan, Roubini  Araştırma Grubu’nun da  yorumcuları arasında. Özcan, Avrupa Finansal Entegrasyonu üzerine hazırladığı çalışmasıyla (2008) Avrupa Komisyonu Marie Curie Uluslararası Yeniden Entegrasyon Ödülü’ne layık görülen ilk Türk sosyal bilimci akademisyen.

Ekonomi ve sosyal bilimler

Ekonomi üzerine  çalışmalarının yanı sıra kadınlar, nüfus ve yaşam kalitesi konularında sosyal araştırma ve çalışmaları bulunan Özcan, sosyal bilimlerde disiplinlerarası çalışmaların birbirini besleyeceğine ve ekonominin daha kolay yorumlanabileceğini savunuyor.

Konuşma Konuları

  • Uluslararası Ekonomi ve Gelişim
  • Nüfusun ve Yaşam Koşullarının Ekonomi Üzerine Etkileri
  • Finansal Belirsizlik ve Finansal Entegrasyon: Krizler
  • Bankaların Risk Yönetiminin Ülke Ekonomisine Etkisi
  • Uluslararası Finansal Piyasalardan Maksimum Yarar Sağlama Yolları
  • Ülkelerin Uzun Vadeli Yatırım Stratejileri

Videolar

Ediz
Hun

Uzman Ekolog, Akademisyen, Sinema Oyuncusu

Küresel Isınma

Şehir Ekolojileri

Sosyal Kalkınma

Doğa

Çevre

Yeşilçam

Biyografi

Ediz Hun, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdırdı. Bir dönemin en tanınmış simalarından. Sinemanın çıkmaza girdiğini görünce, kendisine farklı bir kariyer yolu çizdi. Geleceğini, bugün bütün dünyanın bir numaralı konusu olan çevre sorunları üzerine kurdu. Başarılı bir bilim adamı olarak yurda döndükten sonra kariyerini değiştirmeyi göze aldığı çevre uğruna siyasete bile atıldı. “Günümüzün küresel değerler sisteminde ve çağdaş yönetim anlayışında üç temel unsur var: Demokratikleşme, insan hakları ve insan kökenli çevre kirlilikleri sonucu ortaya çıkan çevre koruma kanunu. Bunların üçü de toplumların bir an önce çözümlemesi gereken değerler” diyor Ediz Hun.

Günümüzde 30-35 bin kişiyi alan 10 stadyum dolusu insan her gün dünya nüfusuna ekleniyor. Hun, çevre sorunlarını kontrol altında tutmanın nüfus artışını kontrol etmekle mümkün olduğunu savunuyor: “İstanbul 15-16 milyonluk nüfusa sahip. Bir insandan günde yaşına, yemek alışkanlıklarına göre 4 ila 7 litre atık çıkıyor. 4 litreden hesaplarsak, İstanbul’da günde 64 milyon litre atık çıkıyor. Nüfus artışını kontrol etmezsek çevre sorunlarını ve onunla ilgili küresel iklim değişikliği sistemlerini kontrol altında tutmamız mümkün değil.”

Ediz Hun, çok popüler kimliği ile aranan bir konuşmacı, yılda 35-40 konferans veriyor, gerçekleştirdiği söyleşi başlıkları arzuya göre değişiklik göstermekte. Çok canlı ve enerjik sunumuyla sahnede izleyicileri büyülerken sunumları 45-55 dakika arasında değişiyor ve soru-cevap bölümü ile sona eriyor.

Konuşma Konuları

Ediz Hun, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdırdı. Bir dönemin en tanınmış simalarından. Sinemanın çıkmaza girdiğini görünce, kendisine farklı bir kariyer yolu çizdi. Geleceğini, bugün bütün dünyanın bir numaralı konusu olan çevre sorunları üzerine kurdu. Başarılı bir bilim adamı olarak yurda döndükten sonra kariyerini değiştirmeyi göze aldığı çevre uğruna siyasete bile atıldı. “Günümüzün küresel değerler sisteminde ve çağdaş yönetim anlayışında üç temel unsur var: Demokratikleşme, insan hakları ve insan kökenli çevre kirlilikleri sonucu ortaya çıkan çevre koruma kanunu. Bunların üçü de toplumların bir an önce çözümlemesi gereken değerler” diyor Ediz Hun.

Günümüzde 30-35 bin kişiyi alan 10 stadyum dolusu insan her gün dünya nüfusuna ekleniyor. Hun, çevre sorunlarını kontrol altında tutmanın nüfus artışını kontrol etmekle mümkün olduğunu savunuyor: “İstanbul 15-16 milyonluk nüfusa sahip. Bir insandan günde yaşına, yemek alışkanlıklarına göre 4 ila 7 litre atık çıkıyor. 4 litreden hesaplarsak, İstanbul’da günde 64 milyon litre atık çıkıyor. Nüfus artışını kontrol etmezsek çevre sorunlarını ve onunla ilgili küresel iklim değişikliği sistemlerini kontrol altında tutmamız mümkün değil.”

Ediz Hun, çok popüler kimliği ile aranan bir konuşmacı, yılda 35-40 konferans veriyor, gerçekleştirdiği söyleşi başlıkları arzuya göre değişiklik göstermekte. Çok canlı ve enerjik sunumuyla sahnede izleyicileri büyülerken sunumları 45-55 dakika arasında değişiyor ve soru-cevap bölümü ile sona eriyor.

Videolar



[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]